Čočkový salát s vejci a cibulí

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g čočky
2 ks bobkového listu
2-3 fialové cibule
6-7 vajec
200 g majonézy
200 g zakysané smetany
sůl
pepř (bílý)
trochu hořčice podle chuti (1-2 KL)
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu preberieme, premyjeme, namočíme na pár hodín a uvaríme s bobkovým listom do mäkka. Na konci varu osolíme.

  2. Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame. Cibuľu pokrájame - kocky, alebo céčka, ako nám vyhovuje.

  3. Uvarenú šošovicu scedíme, vychladíme, bobkový list vyhodíme.

  4. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, vmiešame korenie, soľ, horčicu a citrónovú šťavu.

  5. Premiešame vychladnutú šošovicu a cibuľu s majonézovou zmesou, posledne pridáme pokrájané vajíčka. Necháme odstáť v chladničke.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!