Čínské nudle s kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kosty čínských nudlí
- 500 g kuřecího masa
- 1-2 ks mrkve
- 1 ks cibule
- 100 g fazolových lusků
- 0,5 ks pórku
- 1 ks červené papriky
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
- koření čína
Postup Čínské nudle s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmažíme cibulku (osobně raději přidávám červenou), přidáme na kostičky nakrájené maso. Maso zlehka posypeme kořením a osmahneme na mírném ohni. Přidáme zeleninu (pro urychlení je možné použít už kupovanou mraženou směs na čínu).
Mezitím dáme vařit do konvice vodu a čínské nudle zalijme, aby krásně změkly (někdo dává třeba nudle z čínských polévek, ale já osobně kupuji balík se 4-6 ks). Jakmile nudle změknou (většinou to trvá 5-10 min), slijeme z nich vodu a nudle přihodíme na pánev k masu osmahnout.
Nakonec směs prolijme podle chuti a barvy sójovou omáčkou, osolíme a opepříme dle chuti.