Čínské nudle s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kosty čínských nudlí
500 g kuřecího masa
1-2 ks mrkve
1 ks cibule
100 g fazolových lusků
0,5 ks pórku
1 ks červené papriky
sójová omáčka
sůl
pepř
koření čína

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmažíme cibulku (osobně raději přidávám červenou), přidáme na kostičky nakrájené maso. Maso zlehka posypeme kořením a osmahneme na mírném ohni. Přidáme zeleninu (pro urychlení je možné použít už kupovanou mraženou směs na čínu).

  2. Mezitím dáme vařit do konvice vodu a čínské nudle zalijme, aby krásně změkly (někdo dává třeba nudle z čínských polévek, ale já osobně kupuji balík se 4-6 ks). Jakmile nudle změknou (většinou to trvá 5-10 min), slijeme z nich vodu a nudle přihodíme na pánev k masu osmahnout.

  3. Nakonec směs prolijme podle chuti a barvy sójovou omáčkou, osolíme a opepříme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!