Kapustové hašé s játry
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g kapusty
- 200 g jater (jakékoliv, já jsem měla jehněčí)
- 40 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- majoránka
- 2 vejce
- 3-4 lžíce jemné strouhanky
Postup Kapustové hašé s játry
Postup přípravy receptu
-
Kel uvaríme (asi 10 minút) a scedíme.
Uvarený kel zomelieme s pečienkou, slaninou, cibuľou a cesnakom na mäsovom mlynčeku.
Osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a pridáme vajcia. Dobre premiešame a zahustíme strúhankou.
Masu dáme do vymastenej chlebíkovej formy a upečieme v rúre (kým nie je povrch zlatohnedý). Necháme trocha prechladnúť, potom vyklopíme a narežeme.
Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou, kyslou uhorkou, cviklou a pod.