Erteple po Bzenecku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 předem uvařené erteple
- 1 menší cibule
- 50 g celeru
- 50 g mrkve
- sůl
- pepř
- kmín celý
- 1 stroužek česneku
- 4 vajíčka
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Erteple po Bzenecku
Postup přípravy receptu
-
Erteple nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku okořeníme muškátovým oříškem.
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle, přidáme stroužek nasekaného česneku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou zeleninu, posmažíme do zlatova a přidáme erteple.
Erteple osmažíme do zlatova a přidáme rozmíchané vejce.
Přiklopíme pokličkou a na malý plamínek dusíme dozlata.