Erteple po Bzenecku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 předem uvařené erteple
1 menší cibule
50 g celeru
50 g mrkve
sůl
pepř
kmín celý
1 stroužek česneku
4 vajíčka
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Erteple nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku okořeníme muškátovým oříškem.

  2. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle, přidáme stroužek nasekaného česneku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou zeleninu, posmažíme do zlatova a přidáme erteple.

  3. Erteple osmažíme do zlatova a přidáme rozmíchané vejce.

  4. Přiklopíme pokličkou a na malý plamínek dusíme dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!