Hrachové zrazy

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 g hrachu
100 g krupice
2-3 vejce
strouhanka na zahuštění
tuk
sůl
česnek
pepř
Náplň:
2 větší cibule
350 g uzeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Večer hrách namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě doměkka.

  2. Voda při vaření musí být ve stejné rovině s hrachem. Uvařený hrách prolisujeme nebo umeleme, spojíme s krupicí, přidáme vejce, koření a trošku strouhanky. Vše řádně promícháme. Těsto není příliš tuhé.

  3. Z těsta uděláme lžící kopeček, rozplácneme, poklademe náplní a přiklopíme druhým kopečkem těsta.

  4. Uděláme karbanátek, který obalíme ve strouhance a smažíme na mírném ohni. Podáváme s bramborovou kaší a s okurkem, nebo s kysaným zelím a chlebem. I studené chutnají náramně:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!