ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE...津津有味

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Naložené maso:
500 g vepřového masa
3 kl bazalka
3 kl oregano
3 kl drcený kmín
3 kl bobkový list
3 kl pepř
3 kl sůl
(vše tak asi po třech lžičkách)
česnek 9 stroužků
masox (vývar 200 ml)
! Nejlépe je naložené a to tak 3 dny.
Zelenina:
papriky 3 (tři barvy)
řapíkatý celer 3 stonky
cibule 1
Dále použijeme:
worcestr
sukiyaki
wok-omáčku (kikkoman)
Koření čína 2 lžíce
A samozřejmě čínské nudle na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle.

  2. Jako první si naložíme maso. Maso smícháme s vylisovaným česnekem a kořením. Zalijeme vývarem. Pořádně promícháme a zakryté alobalem dáme do lednice.

  3. Po třech dnech z naloženého masa vylijeme marinádu (maso pak pustí ještě mnoho šťávy). Zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Pokapeme trochou worcestrové omáčky. Po osmažení dáme bokem a začneme si dělat zeleninu.

  4. Ve velké hluboké pánvi (wok),zpěníme na oleji cibuli a přidáme všechnu zeleninu. Pokapeme worcestrovou omáčkou. Pořád mícháme a přidáme ještě koření čína a hned přidáváme maso i s puštěnou šťávou. Promícháme a necháme chvíli dusit.

  5. Mezi tím si v hluboké pánvi zprudka na oleji osmažíme předem uvařené nudle (pozor aby nebyly moc hnědé pak jsou tvrdé). Během smažení je promícháváme.(cca 2-3 minuty). Poté přidáme k masu a zelenině. Pořádně promícháme a přidáme omáčku, 2-3 lžíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!