ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE...津津有味
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Naložené maso:
- 500 g vepřového masa
- 3 kl bazalka
- 3 kl oregano
- 3 kl drcený kmín
- 3 kl bobkový list
- 3 kl pepř
- 3 kl sůl
- (vše tak asi po třech lžičkách)
- česnek 9 stroužků
- masox (vývar 200 ml)
- ! Nejlépe je naložené a to tak 3 dny.
- Zelenina:
- papriky 3 (tři barvy)
- řapíkatý celer 3 stonky
- cibule 1
- Dále použijeme:
- worcestr
- sukiyaki
- wok-omáčku (kikkoman)
- Koření čína 2 lžíce
- A samozřejmě čínské nudle na smažení
Postup ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE...津津有味
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle.
Jako první si naložíme maso. Maso smícháme s vylisovaným česnekem a kořením. Zalijeme vývarem. Pořádně promícháme a zakryté alobalem dáme do lednice.
Po třech dnech z naloženého masa vylijeme marinádu (maso pak pustí ještě mnoho šťávy). Zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Pokapeme trochou worcestrové omáčky. Po osmažení dáme bokem a začneme si dělat zeleninu.
Ve velké hluboké pánvi (wok),zpěníme na oleji cibuli a přidáme všechnu zeleninu. Pokapeme worcestrovou omáčkou. Pořád mícháme a přidáme ještě koření čína a hned přidáváme maso i s puštěnou šťávou. Promícháme a necháme chvíli dusit.
Mezi tím si v hluboké pánvi zprudka na oleji osmažíme předem uvařené nudle (pozor aby nebyly moc hnědé pak jsou tvrdé). Během smažení je promícháváme.(cca 2-3 minuty). Poté přidáme k masu a zelenině. Pořádně promícháme a přidáme omáčku, 2-3 lžíce.