Čína z hovězího

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího masa (kýta, svíčková)
5-6 ks jarní cibulky
4 menší cibule
5 stroužků česneku
rýže
Marináda:
2 PL kukuřičného škrobu
2 PL sójové omáčky
Omáčka:
4 PL ústřicové omáčky
4,5 PL sójové omáčky
mletý bílý pepř
půl lžičky sezamového oleje
2 PL cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na drobné kousky a naložíme na 10 minut do marinády.

  2. Mezitím připravíme na vaření rýži. Nakrájíme cibuli (na měsíčky) a česnek na kolečka. Do hlubší pánve dáme olej a do poloměkka orestujeme maso, pak ho vyndáme do misky. (Obyčejně, když už maso začne pouštět šťávu /po cca 5 minutách/, tak se mírně zahušťuje se škrobem, v tu chvíli vyndáváme, aby se nepálilo),

  3. Do čisté pánve dáme olej, přidáme česnek a cibuli a lehce opražíme. Přidáme maso, promícháme a postupně přidáváme omáčku. Restujeme, dokud maso není hotové. Nakonec přidáme jarní cibulku. Dochutíme solí a cukrem. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!