Cauliflower hotwings (marinovaný květák)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- květák
- hraška na obalování
- voda
- sůl & pepř
- kukuřičná strouhanka
- Na marinádu:
- 1/2 hrnku sweet chilli omáčky nebo trošku srirachy
- 2 pl kečupu
- 2 pl oleje
- sůl & pepř
- chilli koření
- 1/2 pl octu
- stroužek česneku
Postup Cauliflower hotwings (marinovaný květák)
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Květák rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme ve vodě. Stačí necelých 10 minut. Necháme ho okapat a oschnout.
Než květák oschne, tak uděláme z hrašky těstíčko na obalování a to tak, že přidáme vodu a rozmícháme do konzistence řidší hořčice.
Květák poté obalíme v těstíčku z hrašky a v kukuřičné stouhance.
Pečeme zhruba 25 minut, v polovině pečení květák obrátíme, aby se opekl z obou stran.
Po upečení je květák moc dobrý a i bez marinády bych se nebála ho naservírovat na oběd.
Na marinádu smícháme všechny ingredience.
Květák po 25 minách vytáhneme z trouby a ze všech stran na něj napatláme marinádu.
Vrátíme ho do trouby ještě na cca 10-15 minut.