Čína po italsku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g sojových kostek
- 1 l masového vývaru (dělám z 2 kostek bujonu bez glutamátu)
- 1 mrkev (nakrájená na tenké nudličky)
- 100 g bílého zelí (nakrájeného na tenké nudličky)
- 1 střední cibulka (nakrájená na tenké nudličky)
- 2 PL sojové omáčky
- 2 dcl masového vývaru (použijeme již připravený vývar z vaření soji)
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 2 PL pikantního kečupu nebo Harissi
- 2 PL Solamylu
- olivový olej
- jarní cibulka
- sýr
- 500 g celozrnné těstoviny
Postup Čína po italsku
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si masový vývar, do kterého vhodíme sojové kostky a vaříme 10-20 minut. Po uvaření scedíme, vývar zanecháme! A z kostek vymačkáme vodu. Dáme vařit těstoviny.
Na rozehřátou pánev nalijeme trošku olivového oleje, nasypeme zelí, mrkev a cibuli (vše pokrájené na nudličky). Chvíli smažíme, dokud zeleninka trochu nezměkne. Poté přihodíme sojové kostky, zase chvíli opékáme, přihodíme rajčata, kečup, sojovku. Po asi 2 minutách přilijeme 2dcl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali solamyl.
Ještě chvíli vaříme. Případně dochutíme. Já nedochucovala, neboť sojovka je slaná sama o sobě. Servírujeme tak, že na talíř dáme porci těstovin, na to navršíme směs, posypeme sýrem a jarní cibulkou.