Cibulový chléb s jablečnou vlákninou bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 480 ml vlažné vody
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 1,5 kávové lžičky soli
- 1,5 kávové lžičky cukru
- 250 g bezlepkové mouky Jizerka
- 200 g jáhlové mouky (nebo jiné bezlepkové mouky)
- 2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
- 2 lžíce jablečné vlákniny
- 2 kávové lžičky sušené cibule
- 1 kávová lžička chlebového koření
- 1 kávová lžička kmínu
- 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
Postup Cibulový chléb s jablečnou vlákninou bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.
Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny.
Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny).
Během prvních deseti minut pomocí gumové stěrky stíráme nepromíchané suroviny ze stěn nádoby a kontrolujeme, zda se směs míchá v celém objemu. Pokud ne, můžeme pekárně pomocí stěrky trochu pomoct.
Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.