Karbanátky s houbovou náplní

Recepty, Mleté maso

Suroviny

800 g mleté vepřové plece
5 lžic Solamylu
2 vejce
1 cibuli nakrájenou nadrobno
2 prolisované stroužky česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
mletý pepř
Na náplň budeme potřebovat:
400 g očištěných nakrájených hřibů (můžeme nahradit žampiony)
1 cm silný plátek másla
1 špetku soli
pepř
kmín
4 lžíce vody
3 lžíce nakrájené nati z lahůdkové cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme chvíli odpočinout. Mezitím na rozehřátém másle orestujeme hřiby, přidáme koření, vodu, promícháme a poklicí dusíme 10 minut.

  2. Poté necháme případnou tekutinu prudkým varem odpařit, vmícháme zelenou nať a náplň rozdělíme na 4 díly. Masovou směs znova promícháme a rozdělíme na 4 díly.

  3. Z každého dílu dáme polovinu do navlhčené dlaně, mírně zploštíme, vmáčkneme jeden díl hřibové směsi a na tu dáme druhou polovinu masové směsi.

  4. Navlhčenou rukou vytvarujeme karbanátky, které klademe vedle sebe na plech, nebo do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na středně velkém výkonu přibližně 40 minut (mám plynovou).

  5. Podáváme teplé se šťouchanými bramborami nebo studené nakrájené na tenké plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!