Karbanátky s houbovou náplní
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 800 g mleté vepřové plece
- 5 lžic Solamylu
- 2 vejce
- 1 cibuli nakrájenou nadrobno
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl
- mletý pepř
- Na náplň budeme potřebovat:
- 400 g očištěných nakrájených hřibů (můžeme nahradit žampiony)
- 1 cm silný plátek másla
- 1 špetku soli
- pepř
- kmín
- 4 lžíce vody
- 3 lžíce nakrájené nati z lahůdkové cibulky
Postup Karbanátky s houbovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme chvíli odpočinout. Mezitím na rozehřátém másle orestujeme hřiby, přidáme koření, vodu, promícháme a poklicí dusíme 10 minut.
Poté necháme případnou tekutinu prudkým varem odpařit, vmícháme zelenou nať a náplň rozdělíme na 4 díly. Masovou směs znova promícháme a rozdělíme na 4 díly.
Z každého dílu dáme polovinu do navlhčené dlaně, mírně zploštíme, vmáčkneme jeden díl hřibové směsi a na tu dáme druhou polovinu masové směsi.
Navlhčenou rukou vytvarujeme karbanátky, které klademe vedle sebe na plech, nebo do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na středně velkém výkonu přibližně 40 minut (mám plynovou).
Podáváme teplé se šťouchanými bramborami nebo studené nakrájené na tenké plátky.