Cibulové dalamánky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Na omládek:
110 ml (g) teplé vody
lžička Sladěnky nebo Sladovitu
18 g droždí
135 g hladké mouky
Dále
150 ml (g) vody
4 lžíce oleje
větší cibule krájená nadrobno (asi 70 g)
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky pepře
2 lžičky soli
lžíce hustého žitného kvásku
80 g žitné chlebové mouky
280-300 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omladek necháme pekárnou jen umíchat a pak, v zavřené pečce, necháme nakynout 45 minut. Přidáme zbytek surovin a opět necháme pekárnou jen umíchat, hotově těsto doporučím nechat kynout v míse, je volnější, lépe se s ním pak bude pracovat.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů, z každého uděláme bulku (dalamánek) a necháme kynout na plechu. Potřeme vejcem, můžeme i naříznout, posypeme celým kmínem.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, 200°C/10-15 minut - každá trouba peče jinak, je lepší pohlídat si to).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!