Cibulové dalamánky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Na omládek:
- 110 ml (g) teplé vody
- lžička Sladěnky nebo Sladovitu
- 18 g droždí
- 135 g hladké mouky
- Dále
- 150 ml (g) vody
- 4 lžíce oleje
- větší cibule krájená nadrobno (asi 70 g)
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžičky soli
- lžíce hustého žitného kvásku
- 80 g žitné chlebové mouky
- 280-300 g hladké mouky
Postup Cibulové dalamánky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omladek necháme pekárnou jen umíchat a pak, v zavřené pečce, necháme nakynout 45 minut. Přidáme zbytek surovin a opět necháme pekárnou jen umíchat, hotově těsto doporučím nechat kynout v míse, je volnější, lépe se s ním pak bude pracovat.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů, z každého uděláme bulku (dalamánek) a necháme kynout na plechu. Potřeme vejcem, můžeme i naříznout, posypeme celým kmínem.
Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, 200°C/10-15 minut - každá trouba peče jinak, je lepší pohlídat si to).