Osso buco s rajčatovou šťávou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 ks osso buco“ - telecí kližka s morkovou kostí
- mletý pepř
- sůl
- hladká mouka
- 1 velká cibule
- 50 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 ml drcených rajčat
- 1/4 l bílého vína
- 1/4 l hovězího vývaru
- Na gremolatu:
- svazek plocholisté petrželky
- kůra z jednoho citronu
- 2 stroužky česneku
Postup Osso buco s rajčatovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Porce masa po obvodu nasekáme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme do pekáčku s vyšším okrajem. Na 2 porce jsem použila formu na lasagne.
Do výpeku po mase vložíme máslo. Na kostičky nakrájenou cibulku na něm pozvolna osmahneme do sklovita, šťávu opepříme, podlijeme vínem, necháme odpařit a poté přidáme rajčata a vývar.
Tímto rajčatovým rozvarem zalijeme maso, přiklopíme a při 170 °C pečeme 1,5−2 hodiny.
Petrželku a česnek nasekáme najemno a spolu s citronovou kůrou vložíme k měkkému masu a ještě 5 minut propečeme.