Chutná zelňačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g kyselé zelí
- 2 l vody
- zakysaná smetana
- klobáska
- 2 brambory (větší)
- 1 dl smetany
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- kmín
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 kostka masoxu
Postup Chutná zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme a přendáme do hrnce s celou šťávou, přidáme nakrájené brambory na kostky, bobkový list, kmín, papriku, protlak, nové koření a masox, necháme vařit cca 20 minut, než zelí změkne.
Mezitím si nakrájíme na kolečka klobásku a opražíme na pánvičce a přidáme do polévky.
Do sladké smetany si přidám lžíci mouky a zahustím polévku, nakonec přidám dvě lžíce zakysané smetany a ještě chvíli povařím.