Chřest na másle a jablečném cideru se sušenou šunkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- svazek pevného bílého chřestu
- cca 1/4 kostky másla
- 1 dcl jablečného cideru
- balíček sušené šunky (např. Schwarzwaldské)
- sůl
- pepř (ideálně čerstvě mletý)
Postup Chřest na másle a jablečném cideru se sušenou šunkou
Postup přípravy receptu
-
Chřest pečlivě oloupeme a překrájíme na poloviny, aby se lépe vešel na pánev.
Na velké hlubší pánvi rozpustíme máslo a když je hodně rozpálené, opatrně vložíme chřest. Zvolna osmažíme ze všech stran dozlatova, podlijeme ciderem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Pokud se cider vyvaří a chřest ještě není měkký, doplníme tekutinu opět ciderem nebo vodou.
Servírujeme pokladené sušenou šunkou a přelité trochou omáčky.