Bramborovo-ančovičková pomázánka s vejci

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 větší uvařené brambory
4 vejce - uvařená natvrdo
1 krabička ančoviček nebo 1 a 1/2 PL sardelové pasty
1/2 polévkové lžíce hořčice - kremžské nebo dijonské
sůl
pepř
1 vanička měkkého tvarohu
1 větší sladkokyselá okurka nebo nasekané malé kapary
špetka kari koření
1 polévková lžíce změklého másla
1 malá krabička majolky nebo 1 malý jogurt ochucený solí a pepřem
petrželka
rajčátka cherry
ředkvičky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory a vejce natvrdo uvařená, necháme vychladnout. Brambory i vejce oloupeme a nahrubo nastrouháme. Sladkokyselou okurku pokrájíme na malé kostičky.

  2. Přidáme měkký tvaroh, změklé máslo, nasekané ančovičky (nebo sardelovou pastu), hořčici, koření, sůl, pepř a vmícháme jednu malou majolku nebo ochucený jogurt.

  3. Vše zamícháme a dáme do chladu. Zdobíme rajčátkem, ředkvičkou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!