Bramborovo-ančovičková pomázánka s vejci
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 větší uvařené brambory
- 4 vejce - uvařená natvrdo
- 1 krabička ančoviček nebo 1 a 1/2 PL sardelové pasty
- 1/2 polévkové lžíce hořčice - kremžské nebo dijonské
- sůl
- pepř
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 1 větší sladkokyselá okurka nebo nasekané malé kapary
- špetka kari koření
- 1 polévková lžíce změklého másla
- 1 malá krabička majolky nebo 1 malý jogurt ochucený solí a pepřem
- petrželka
- rajčátka cherry
- ředkvičky na ozdobu
Postup Bramborovo-ančovičková pomázánka s vejci
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory a vejce natvrdo uvařená, necháme vychladnout. Brambory i vejce oloupeme a nahrubo nastrouháme. Sladkokyselou okurku pokrájíme na malé kostičky.
Přidáme měkký tvaroh, změklé máslo, nasekané ančovičky (nebo sardelovou pastu), hořčici, koření, sůl, pepř a vmícháme jednu malou majolku nebo ochucený jogurt.
Vše zamícháme a dáme do chladu. Zdobíme rajčátkem, ředkvičkou a petrželkou.