Babiččin štrúdl
Recepty, MoučníkySuroviny
- 7 středně velkých jablek
- 1 vejce
- 30 dkg hladké mouky
- 7 dkg másla
- 8 dkg cukru
- 6 lžic mléka
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- troška strouhanky
- troška kokosu (ale kokos nemusí být)
Postup Babiččin štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich těsto.
Necháme chvilku odpočinout, mezitím si oloupeme a nastrouháme jablíčka, osladíme je a přidáme trochu skořice.
Pak si těsto dáme na pomoučněný vál a vyválíme placku.
Na ní nasypeme trošku strouhanky, kdo má rád kokos tak může posypat i trošku kokosem.
Potom rovnoměrně rozložíme nastrouhaná jablíčka (nejdřív z nich ale musíme vymačkat všechnu přebytečnou šťávu). A opatrně zabalíme.
Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do rozehřáté trouby péct cca 30-40 minut.
V průběhu pečení ještě tak dvakrát potřete vajíčkem.