Chléb s domácím zavařeným masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Maso:
2/3 vepřové plece nebo kýty
1/3 bůčku
vepřová kůže
sůl
převařená voda
Dále:
krajíce chleba
červená cibule
žlutá kapie
listy zeleného salátu
okurka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.

  2. Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme kůži, slabou lžičku soli a 1 malou naběračku (mám 6.5 cm průměr) převařené vody.

  3. Vaříme první den 90 minut, necháme stát do druhého dne a opět vaříme, už stačí jen 60 minut. Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu.

  4. Servírujeme na krajíci chleba se salátem a zdobíme cibulí, kapií a okurkou, nebo čímkoliv co máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!