Chléb s domácím zavařeným masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Maso:
- 2/3 vepřové plece nebo kýty
- 1/3 bůčku
- vepřová kůže
- sůl
- převařená voda
- Dále:
- krajíce chleba
- červená cibule
- žlutá kapie
- listy zeleného salátu
- okurka
Postup Chléb s domácím zavařeným masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.
Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme kůži, slabou lžičku soli a 1 malou naběračku (mám 6.5 cm průměr) převařené vody.
Vaříme první den 90 minut, necháme stát do druhého dne a opět vaříme, už stačí jen 60 minut. Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu.
Servírujeme na krajíci chleba se salátem a zdobíme cibulí, kapií a okurkou, nebo čímkoliv co máme rádi.