Cizrnové cupcakes s jablky a citronovým tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

na těsto:
400 g doměkka uvařené cizrny(lze použít i sterilovanou, důkladně propláchnutou)
120 g medu
4-5 vajec
100 g strouhaného kokosu
1 PL perníkového koření
2 PL jablečného octa
2 lžičky vanilkového extraktu
1/2 sáčku prášku do pečiva
+ 1 jablko
na krém:
200 ml smetany ke šlehání
1-2 PL cukru
250 g polotučného tvarohu
strouhaná citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si plech, košíčky nebo formičky na muffiny.

  2. Všechny suroviny na těsto, kromě jablka, důkladně rozmixujeme. Vzniklou hmotou naplníme košíčky až po okraj (těsto pečením jen málo nabyde, tak abychom neměli muffinky příliš nízké. Mně uvedené množství stačilo přesně na 12 kousků..). Jablko oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a ty vtlačíme do těsta. Pečeme při 180°C asi 20 minut a po upečení dáme na mřížku vychladnout.

  3. Na krém ušleháme dotuha smetanu, přidáme cukr, kůru a tvaroh a promícháme. Krém dáme do sáčku s trubičkou a zdobíme jím vychladlé muffiny. Nakonec jemně posypeme citronovou kůrou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!