Kokosové dortíky s mandlovo-likérovou náplní

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g másla
citronová kůra
citronová šťáva
100 g cukr moučka
špetka soli
60 g strouhaného kokosu
1 vejce
1 vanilkový cukr
mandlová náplň:
150 ml kokosové mléko
60 g cukru krupice
100 g mletých mandlí
80 g změklé bílé čokolády
mandlový likér podle chuti
poleva:
150-200 g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
2 lžíce mandlového likéru
kousek bílku
plátky mandlí
tmavá čokládová poleva na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň vaříme kokosové mléko s krupicovým cukrem a mandlemi tak dlouho, až se odpaří většina tekutiny a hmota zhoustne.

  2. Odstavíme, vmícháme změklou bílou čokoládu a mandlový likér. Necháme vychladnout.

  3. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Těsto pak rozválíme na sílu 3 mm a vykrájíme malá kolečka.

  4. Pečeme je při 170°C po dobu asi 7 minut na plechu s pečícím papírem.

  5. Upečená zchladlá kolečka potřeme náplní a po dvou slepíme.

  6. Slepené dortíčky přelijeme likérovou polevou a ozdobíme plátky mandlí. Po zaschnutí polevy ještě dortíky přestříkáme rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!