Chalupářské vepřové maso s brambory
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 4-5 brambor
- hrst sušených hub
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce hladké mouky
- mletá pálivá paprika podle chuti
- sůl
- 600-700 ml vývaru
- bylinky (petržel, majoránka)
Postup Chalupářské vepřové maso s brambory
Postup přípravy receptu
-
Maso a brambory nakrájíme na kostky, cibuli a česnek na drobno, papriku na proužky. Rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova. Ke konci přimícháme česnek.
Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Vmícháme hořčici, zaprášíme ho moukou, paprikou a zalijeme části vývaru. Přisypeme suché houby, sůl a pepř. Hrnec přiklopíme a vaříme pozvolna do poloměkka.
Občas maso promícháme a když začne měknout, přihodíme brambory a nakrájenou papriku. Vaříme s občasným promícháním do měkka. Vývar doléváme podle potřeby.
Nakonec dochutíme bylinkami a můžeme podávat jen tak nebo s dobrým chlebem.