Chalupářské vepřové maso s brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
4-5 brambor
hrst sušených hub
2 cibule
4 stroužky česneku
1 červená paprika
1 lžíce sádla
1 lžíce hořčice
1 lžíce hladké mouky
mletá pálivá paprika podle chuti
sůl
600-700 ml vývaru
bylinky (petržel, majoránka)

Postup přípravy receptu

  1. Maso a brambory nakrájíme na kostky, cibuli a česnek na drobno, papriku na proužky. Rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova. Ke konci přimícháme česnek.

  2. Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Vmícháme hořčici, zaprášíme ho moukou, paprikou a zalijeme části vývaru. Přisypeme suché houby, sůl a pepř. Hrnec přiklopíme a vaříme pozvolna do poloměkka.

  3. Občas maso promícháme a když začne měknout, přihodíme brambory a nakrájenou papriku. Vaříme s občasným promícháním do měkka. Vývar doléváme podle potřeby.

  4. Nakonec dochutíme bylinkami a můžeme podávat jen tak nebo s dobrým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!