Chalupařské oko

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
6 brambor
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
pepř, sůl
kmín
česnek sušený
majoránka
Dále potřebujeme:
olej
šunka
vejce
20-30 dkg eidamu vcelku
rajče
okurka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme těsto na bramboráky. Očistíme brambory, omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Do mísy přidáme vejce a 2 lžíce hladké mouky. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku, sušený česnek. Dochucovat můžeme dle chuti.

  2. Sýr eidam nastrouháme na hrubší nudličky a i na pánvi rozpálíme olej. Uděláme bramborák přes celou pánev. Osmažíme z jedné strany a otočíme. Na hotovou stranu bramboráku dáme šunku, rozbijeme vajíčko a přikryjeme pokličkou, aby se vajíčko udělalo. Kdo má rád na hniličko, přikryje jen na chviličku.

  3. Hotový bramborák podáváme na talíři a zasypeme nastrouhaným sýrem. Dozdobíme rajčátkem a okurkou. Můžeme přilepšit kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!