Chalupařské oko
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto:
- 6 brambor
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř, sůl
- kmín
- česnek sušený
- majoránka
- Dále potřebujeme:
- olej
- šunka
- vejce
- 20-30 dkg eidamu vcelku
- rajče
- okurka na ozdobu
Postup Chalupařské oko
Postup přípravy receptu
-
Připravíme těsto na bramboráky. Očistíme brambory, omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Do mísy přidáme vejce a 2 lžíce hladké mouky. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku, sušený česnek. Dochucovat můžeme dle chuti.
Sýr eidam nastrouháme na hrubší nudličky a i na pánvi rozpálíme olej. Uděláme bramborák přes celou pánev. Osmažíme z jedné strany a otočíme. Na hotovou stranu bramboráku dáme šunku, rozbijeme vajíčko a přikryjeme pokličkou, aby se vajíčko udělalo. Kdo má rád na hniličko, přikryje jen na chviličku.
Hotový bramborák podáváme na talíři a zasypeme nastrouhaným sýrem. Dozdobíme rajčátkem a okurkou. Můžeme přilepšit kečupem.