Česnekový bůček na pivě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g bůčku (libového, bez kůže)
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce grilovacího koření
- 2 palice česneku
- 1 cibule (menší)
- olej
- voda
- 2 dcl piva (10°)
Postup Česnekový bůček na pivě
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na menší kostky, přibližně 5x5cm.
Mouku, sušený česnek a grilovací koření smícháme a důkladně v něm obalíme kousky masa, které tlakem zploštíme.
V pekáčku rozpálíme trochu oleje, kostky masa zprudka opečeme, až začnou zlátnout, podlijeme pivem do výše 2 cm, poklademe většími kusy cibule a stroužky česneku (polovinu oloupané, polovinu neoloupané), zakryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě na 170°C. Občas zkontrolujeme a podlijeme výpekem či doplníme pivem.
Poté odkryjeme a pečeme dalších 20 minut, podléváme výpekem.