Červené zelí trochu jinak
Recepty, PřílohySuroviny
- Červené kysané zelí - asi 1/2 kg
- 1 cibule
- 1 lžíce cukru
- 2 dcl červeného vína - gurmáni použijí značkové víno,
- ostatní třeba tu krabicovou hrůzu z Teska
Postup Červené zelí trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
V podstatě úplně normálka uvařené zelí, jen je tam maličký rozdíl.
Na trošce tuku osmahneme pokrájenou cibuli a současně přidáme cukr.
Když cukr zkaramelizuje - musí se to ohlídat, jinak z toho jsou cibulové karamely - šoupne se do toho sklenka vína.
Necháme vyvařit a pak už se jen přidá zelí a normálně dovaří.
Pokud je to příliš sladké, přidá se trochu octa. Záleží na víně a na chuti. A když už máme tu lahev načatou, nic nebrání trošku degustovat. Lze to použít i na bílé zelí, ale v tom případě doporučuji bílé víno.