Červené zelí trochu jinak

Recepty, Přílohy

Suroviny

Červené kysané zelí - asi 1/2 kg
1 cibule
1 lžíce cukru
2 dcl červeného vína - gurmáni použijí značkové víno,
ostatní třeba tu krabicovou hrůzu z Teska

Postup přípravy receptu

  1. V podstatě úplně normálka uvařené zelí, jen je tam maličký rozdíl.

  2. Na trošce tuku osmahneme pokrájenou cibuli a současně přidáme cukr.

  3. Když cukr zkaramelizuje - musí se to ohlídat, jinak z toho jsou cibulové karamely - šoupne se do toho sklenka vína.

  4. Necháme vyvařit a pak už se jen přidá zelí a normálně dovaří.

  5. Pokud je to příliš sladké, přidá se trochu octa. Záleží na víně a na chuti. A když už máme tu lahev načatou, nic nebrání trošku degustovat. Lze to použít i na bílé zelí, ale v tom případě doporučuji bílé víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!