Celozrnné lívance s banánem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

240 ml mléka
15 g třtinového cukru
7 g droždí
30 g hladké mouky
100 g celozrnné pšeničné hladké mouky
30 g ovesných vloček
1 vejce
110 g banánu (hodně zralého a změklého)
1 čajová lžička citronové šťávy
Olej na smažení
Na dokončení:
mandle
jahody
javorový sirup (a já si ještě přidávám bílý jogurt a mám super snídani)

Postup přípravy receptu

  1. Do mističky vložte droždí, cukr a 10 g hladké mouky.

  2. Do druhé misky nasypte ovesné vločky.

  3. Mléko zahřejte tak, abyste v něm udrželi prst (nesmí být horké, aby nezničilo kvasnice).

  4. Do mističky s droždím nalijte 50 ml mléka a rozmíchejte.

  5. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

  6. Zbylé mléko nalijte k vločkám a nechte 20-30 minut odležet.

  7. Banán vložte do mísy s nabobtnalými vločkami, zakapejte citronem, přidejte vejce a vzešlý kvásek. Rozmixujte tyčovým mixérem.

  8. Přimíchejte zbylou mouku a nechte přikryté utěrkou na teplém místě kynout alespoň ½ hodiny.

  9. Těsto promíchejte a na vymaštěném lívanečníku pozvolna opékejte lívanečky.

  10. Lívance posypte podrcenými mandlemi, nakrájenými jahodami a přelijte javorovým sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!