Vepřová kotleta ve slaninovém těstíčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3-4 vepřové kotlety bez kostí
- 2 vejce
- 60 g anglické slaniny
- 1/2 hrnku podmáslí nebo mléka
- 1 větší utřený stroužek česneku
- 5-6 lžic hladké mouky
- lžička mleté uzené papriky
- lžička hořčice
- sůl
- pepř
- ---
- strouhanka
- olej nebo sádlo
Postup Vepřová kotleta ve slaninovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Kotlety zlehka naklepeme a nařízneme okraje. Osolíme a opepříme. Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, podmáslí, česneku, mouky, hořčice a papriky. Nakonec vmícháme drobně nakrájenou slaninu.
Maso nejdříve obalíme ve strouhance, přimáčkneme a namočíme do těstíčka. Nemělo by moc stékat. Vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme z obou stran dozlatova.
Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší nebo různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.