Celerovo - hruškový krém
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 celer (cca 800 g)
- 4 velké zralé hrušky
- 4 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 5 cm zázvoru
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- hrst čerstvého koriandru
- špetka kurkumy
- sůl, pepř
Postup Celerovo - hruškový krém
Postup přípravy receptu
-
Šalotky nakrájíme na tenké plátky a dáme na rozehřátý olej. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor. Restujeme asi 5 minut - dosklovita.
Celer nakrájíme na kostičky, hrušky zbavíme jadřince a též na kostičky.
Přidáme k šalotce a zalijeme vývarem. Vaříme zvolna asi 20 minut (dokud celer nezměkne).
Rozmixujeme dohladka vmícháme kurkumu a podle chuti dosolíme a dopepříme. Po naservírování dozdobíme posekaným koriandrem.