Celerová polévka se slaninovými chipsy
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g celeru
- 4 větší brambory
- 2 hrsti čerstvého špenátu (kdo má mangold jako já, použije ten, jen je nutné ho o trochu déle povařit)
- 1 cibule
- plátky slaniny
- 1 PL másla
- 1,5 PL hladké mouky
- špetka drceného kmínu
- špetka muškátového oříšku
- 1,5l vývaru nebo vody
- sůl
Postup Celerová polévka se slaninovými chipsy
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou.
Tu zalijeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme. Pak přidáme celer, brambory, okořeníme kmínem a muškátovým oříškem a osolíme.
Na suché pánvi vypražíme plátky slaniny a necháme na papírové utěrce odstát přebytečný tuk. Ke konci vaření do polévky vhodíme listy špenátu a už jen mírně povaříme, aby zavadl. Polévku podáváme s nalámanými kousky křupavé slaniny.