Marinovaná roštěná s Parmskou šunkou, žampiony a Hermelínem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g roštěné
- 4 plátky Parmské šunky
- 4 velké žampiony
- 2 Hermelíny
- 1,5 lžičky koření Křehké maso (Kotányi)
- 1 lžička sušeného česneku nebo 2 jemně utřené čerstvé stroužky
- 1 lžíce jemně sekané hladkolisté petrželky
- olivový olej
- masový vývar
- hladká mouka
- máslo
- pepř
- sůl
Postup Marinovaná roštěná s Parmskou šunkou, žampiony a Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme a nařízneme na okrajích.
Asi 4 lžíce olivového oleje promícháme s nakládací směsí Křehké maso, česnekem a petrželkou.
Natřeme na maso a necháme odležet asi 2 hodiny.
Poté maso lehce poprášíme hladkou moukou a zprudka z obou stran opečeme dohněda.
Opečené plátky vložíme do pekáčku, posolíme a opepříme.
Ve výpeku roztopíme asi 2 lžíce másla a přilijeme vývar. Promícháme a nalijeme na maso v pekáčku tak, aby bylo téměř ponořené.
Přikryjeme alobalem a pečeme při mírné teplotě (tak 170°C asi 20 minut.
Na jednotlivé porce masa položíme plátek Parmské šunky, nasypeme čtvrtinu plátků čerstvých žampionů a proužky Hermelínu.
Vrátíme do trouby a zapékáme asi 10 minut.