Houbová polévka na paprice
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g čerstvých nebo zmrazených hub
- 1,5 l vody nebo vývaru
- 1/2 cibule
- 2 lžíce sádla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté papriky
- sůl
- bobkový list
- 1 tavený smetanový sýr
- pažitka
- petrželka
- 1 větší brambor
Postup Houbová polévka na paprice
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a vložíme ji do hrnce s rezehřátým sádlem, necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné a nakrájené houby, orestujeme je s cibulkou, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou či vývarem. Rozmícháme dohladka, přidáme sůl, bobkový list a vaříme za občasného promíchání.
Asi po 30 min. vložíme brambor nakrájený kostičky, necháme v polévce rozpustit sýr a vaříme, dokud nejsou kostičky brambory měkké.
Po odstavení z ohně dochutíme bylinkami, dosolíme a můžeme i opepřit.