Bylinková omeleta s houbami
Recepty, HoubySuroviny
- Omelety:
- 12 vajec
- sůl
- pepř
- trošku smetany
- 4 rovné lžíce směsi nasekaných čerstvých bylinek (listové petržele a tymiánu)
- tuk na pánev
- Houby:
- hřibovité houby (měla jsem křemenáče)
- máslo
- sůl
- prolisovaný česnek
Postup Bylinková omeleta s houbami
Postup přípravy receptu
-
Houby osolíme a opékáme na másle, dokud nezměknou, případně je přikryté trochu podusíme. Ke konci přidáme trošku česneku.
Každou omeletu děláme zvlášť: 3 vejce rozšleháme se solí, pepřem a troškou smetany, vmícháme nasekané bylinky a na pánvi lehce vytřené máslem nebo olejem upečeme omeletu z jedné strany.
Jakmile téměř zaschne i na povrchu, sesuneme ji z pánve, naplníme připravenými houbami a srolujeme.
Podáváme ihned se zeleninovým salátem.