Bylinková kuřecí prsa v šunce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa nebo krůtí (300 gramů), případně stehenní řízky
posekané bylinky dle vlastní chuti a oblíbenosti: tymián, rozmarýn, libeček, majoránka...
olej
sůl
cca 150 g sušené šunky parmské, schwarzwaldské...
pepř mletý dle chuti
česnek - není nutný

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, opepříme je, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme alespoň hodinu odležet. Kdo má rád chuť česneku, může k masu s bylinkami přidat i stroužek jemně rozetřeného česneku nebo trochu sušeného, ale pozor na to, abychom česnekem nepřehlušili chuť bylinek.

  2. Po odležení každý kousek masa pevně zabalíme do plátku slaniny. Takto připravené maso vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran.

  3. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo s opečeným toustem a čerstvou zeleninou či zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!