Buřty na černém pivu

Recepty, Ostatní

Suroviny

8 špekáčků
2 menší cibule
6 stroužků česneku
1 bílá paprika
8 plátků slaniny
1 bloček tvrdého sýra
1 černé pivo Kozel
6 PL lžic kečupu
Koření:
sladká paprika
pepř
sůl
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, papriku a česnek nakrájíme na tenké plátky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a v menší misce smícháme zmíněné koření. Špekáčky podélně nařízneme tak, aby vznikla větší kapsička a naplníme plátky cibule, česneku, papriky a slaniny. Dáme je na hlubší plech a nakonec posypeme směsí koření a sýrem.

  2. Pak je zalijeme černým pivem, promíchaným s kečupem (lijeme i přes špekáčky). Dáme péct do předem předehřáté trouby na 180°C na 20 minut.

  3. Jako příloha se hodí americké brambory nebo jen chléb. Samozřejmě dle vaší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!