Buřty na černém pivu
Recepty, OstatníSuroviny
- 8 špekáčků
- 2 menší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 bílá paprika
- 8 plátků slaniny
- 1 bloček tvrdého sýra
- 1 černé pivo Kozel
- 6 PL lžic kečupu
- Koření:
- sladká paprika
- pepř
- sůl
- chilli koření
Postup Buřty na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, papriku a česnek nakrájíme na tenké plátky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a v menší misce smícháme zmíněné koření. Špekáčky podélně nařízneme tak, aby vznikla větší kapsička a naplníme plátky cibule, česneku, papriky a slaniny. Dáme je na hlubší plech a nakonec posypeme směsí koření a sýrem.
Pak je zalijeme černým pivem, promíchaným s kečupem (lijeme i přes špekáčky). Dáme péct do předem předehřáté trouby na 180°C na 20 minut.
Jako příloha se hodí americké brambory nebo jen chléb. Samozřejmě dle vaší chuti.