Bulharské zelí II.
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- kuřecí řízky
- cibule
- rajčata
- čerstvé papriky
- mrkev
- hlávkové zelí
- sladká smetana
- česnek
- majoránka
- vegeta
- bobkový list
- mletý pepř
- vývar
- petrželka
- olej
- sůl
Postup Bulharské zelí II.
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji.
Papriku, zelí a rajčata nakrájíme na proužky, mrkev nahrubo nastrouháme.
Zeleninu přidáme k cibuli, dáme bobkový list, pepř, vegetu a majoránku.
Maso nakrájíme na kostky a prudce opečeme, osolíme, posypeme vegetou, solí, majoránkou a česnekem.
Zamícháme k zelenině, podlijeme vývarem a dusíme, aby byla zelenina mírně křupavá.
Zalijeme smetanou, krátce povaříme a vmícháme hrst nasekané petrželky.