Bůčkový hrnec se šalvějí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg libového bůčku
- 50 g slaniny
- 2 PL sádla
- 1 kg nových brambor
- 8 ks bílých paprik
- 8 ks menších rajčat
- 8 ks šalotek i s natí
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 kl soli
- 2 kl Vegety
- 1 kl kmínu
- pepř
- 6 lístků šalvěje
Postup Bůčkový hrnec se šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Na slanině a sádle zpěníme cibuli, poklademe na větší kousky pokrájeným bůčkem a asi 1/2 hodinky restujeme.
Mezi tím vyčistíme papriky, nakrájíme na půlky, brambory taktéž, rajčata na čtvrtky, šalotku na 2cm kousky, stroužky jen rozmačknem nožem.
Potom maso okořeníme, přidáme šalvěj a veškerou zeleninu mimo rajčat.
Dusíme pod pokličkou a promícháváme asi 15 minut, poté přidáme rajčata a dusíme do změknutí brambor. Případně zahustíme šťávu 1PL hotové jíšky.