Bůčkový cop s nádivkovými mufinami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 1 kg vepřového boku bez kosti (špička)
6 cibulí
drcený římský kmín
česneková sůl
hrubozrnná hořčice
4 rohlíky
2 vejce
hrst hrášku
hrst pažitky
10 dkg mandlí
sůl
máslo
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Z boku nakrájíme šest dlouhých pruhů, sádlo pokud možno odkrojíme, naklepeme je, okořeníme česnekovou solí, drceným kmínem a hrubozrnnou hořčicí. Spleteme z nich dva copy, na koncích upevníme špejlí.

  2. Pomalu, zhruba na 100°C, je spolu se čtyřmi cibulemi, překrájenými na čtvrtky pečeme přikryté asi 4 hodiny. To záleží na tom, v jaké pečete troubě. Já dala do trouby kuchyňského sporáku na dřevo, pekla jsem opravdu pomalu od rána do oběda. V případě potřeby dopékáme odkryté.

  3. Na nádivku zalijeme rohlíky smetanou, přidáme vejce, trochu másla. Na másle osmažíme dvě pokrájené cibule a než trochu zezlátnou, přidáme na pánev překrájené mandle (pár jich necháme na ozdobu muffin).

  4. Dozlatova osmaženou cibulku s mandlemi přidáme k rohlíkům, přidáme i trošku hrášku a pažitky, osolíme, můžeme lehce okořenit kořením, které používáte a naplníme muffiny.

  5. Muffiny jsem pekla na plechu v horkovzdušné troubě cca 25-30 minut na 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!