Bůčkový cop s nádivkovými mufinami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 1 kg vepřového boku bez kosti (špička)
- 6 cibulí
- drcený římský kmín
- česneková sůl
- hrubozrnná hořčice
- 4 rohlíky
- 2 vejce
- hrst hrášku
- hrst pažitky
- 10 dkg mandlí
- sůl
- máslo
- smetana
Postup Bůčkový cop s nádivkovými mufinami
Postup přípravy receptu
-
Z boku nakrájíme šest dlouhých pruhů, sádlo pokud možno odkrojíme, naklepeme je, okořeníme česnekovou solí, drceným kmínem a hrubozrnnou hořčicí. Spleteme z nich dva copy, na koncích upevníme špejlí.
Pomalu, zhruba na 100°C, je spolu se čtyřmi cibulemi, překrájenými na čtvrtky pečeme přikryté asi 4 hodiny. To záleží na tom, v jaké pečete troubě. Já dala do trouby kuchyňského sporáku na dřevo, pekla jsem opravdu pomalu od rána do oběda. V případě potřeby dopékáme odkryté.
Na nádivku zalijeme rohlíky smetanou, přidáme vejce, trochu másla. Na másle osmažíme dvě pokrájené cibule a než trochu zezlátnou, přidáme na pánev překrájené mandle (pár jich necháme na ozdobu muffin).
Dozlatova osmaženou cibulku s mandlemi přidáme k rohlíkům, přidáme i trošku hrášku a pažitky, osolíme, můžeme lehce okořenit kořením, které používáte a naplníme muffiny.
Muffiny jsem pekla na plechu v horkovzdušné troubě cca 25-30 minut na 170°C.