Bůčková roláda s jelítkovým prejtem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg kg bůčku bez kosti
- sůl
- pepř
- cibule
- kmín
- 1-2 jelita podle velikosti bůčku
- provázek na zamotání rolády
Postup Bůčková roláda s jelítkovým prejtem
Postup přípravy receptu
-
Bůček si rozkrojíme a pořádně rozklepeme tak, aby nám vznikl větší plát. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něj jelitový prejt po celé ploše.
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a posypeme prejt. Roládu zabalíme a pevně převážeme. Povrch rolády posypeme kmínem a pečeme zhruba 50 minut až je maso měkké a roláda má zlatavou barvu.
Můžeme jíst zastudena, nebo se zelím a knedlíkem, popřípadě s bramborami, fantazii se meze nekladou.