Buchty - hrnkový recept
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek mléka
- 4 vrchovaté lžíce cukru
- 1 kostka kvasnic - 42 g
- 2 celá vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 a půl hrnku polohrubé mouky
- půl hrnku oleje
- ½ kostky másla nebo Hery - rozpustit
- citronová kůra
- vanilkový cukr
- špetka soli
- olej na pomaštění buchet
- plátek másla na pomaštění hotových buchet
- moučkový cukr na posypání
Postup Buchty - hrnkový recept
Postup přípravy receptu
-
Z trochy vlažného mléka, kvasnic, lžice cukru a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Vlijeme jej do mísy k ostatním surovinám, zaděláme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, klademe na pomoučený vál, každý kousek roztáhneme, potřeme střed troškou oleje a naplníme nádivkou - tvaroh, mák, povidla apod. a uzavřeme.
Vytvarované naplněné buchty celé potíráme olejem a klademe do pekáče vedle sebe. Necháme ještě asi 5 - 10 minut kynout, zatím si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Pečeme při 180 stupních dozlatova asi 40 minut. Po upečení je horké potřeme máslem, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.