Brynzová polévka s houbami a koprem

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g brynzy
1/2 sklenice (z 280 g) nakládaných hub
1 cibule nakrájená na drobno
2 větší brambory
500 - 600 ml mléka
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
kmín
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
sůl
špetka cukru
1-2 lžíce sekaného kopru

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a společně s hříbky bez nálevu dáme vařit. Dáme vodu asi prst nad brambory a přidáme koření. Se solí opatrně.

  2. Než se brambory uvaří, uděláme na másle cibulovou jíšku a zalijeme ji studeným mlékem. Přidáme do polévky, rozdrobíme brynzu a vaříme asi 10 - 15 minut.

  3. Uvařenou polévku dochutíme cukrem, případně trochou nálevu z hub a nakonec koprem. Vytáhneme koření a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!