Broskvový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
6 PL cukru moučky
6 PL polohrubé mouky
Poleva:
1/4 l malinové šťávy
1/4 l vody
2x malinový puding - uvařit a polít buchtu
viz postup

Postup přípravy receptu

  1. 6 bílků, 6 lžic cukru moučka ušleháme.

  2. Přidáme 6 žloutků a 6 lžic polohrubé mouky, zamícháme a nalijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech.

  3. Dáme péct, po upečení vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Pečeme na 150°C, neotvírat troubu po dobu asi 7 minut, jinak těsto klesne.

  4. Můžeme na piškot dát tvaroh a na tvaroh naskládat ovoce: broskve, jahody atd. Lze i bez tvarohu, ovoce narovnat na piškotový korpus.

  5. Poleva: 1/4 l malinové šťávy, 1/4 l vody, 2x malinový puding - povařit a polijeme buchtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!