Broskvový řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 6 PL cukru moučky
- 6 PL polohrubé mouky
- Poleva:
- 1/4 l malinové šťávy
- 1/4 l vody
- 2x malinový puding - uvařit a polít buchtu
- viz postup
Postup Broskvový řez
Postup přípravy receptu
-
6 bílků, 6 lžic cukru moučka ušleháme.
Přidáme 6 žloutků a 6 lžic polohrubé mouky, zamícháme a nalijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech.
Dáme péct, po upečení vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Pečeme na 150°C, neotvírat troubu po dobu asi 7 minut, jinak těsto klesne.
Můžeme na piškot dát tvaroh a na tvaroh naskládat ovoce: broskve, jahody atd. Lze i bez tvarohu, ovoce narovnat na piškotový korpus.
Poleva: 1/4 l malinové šťávy, 1/4 l vody, 2x malinový puding - povařit a polijeme buchtu.