Broskvový nebo meruňkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Do těsta:
- 250 g mouky
- 125 g cukru
- 1 vejce
- 150 g másla
- Do krému:
- 1 konzerva broskví nebo meruňek i se šťávou
- 1 balíček vanilkového pudinku
- Do polevy:
- 3 rozdělené vejce
- 90 g cukru
- 1 kysaná smetana
Postup Broskvový nebo meruňkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z přísad vypracujeme křehké těsto (dávám na chvilku do lednice), lehce vyválíme a dáme do dortové formy.
Rozkrájíme ovoce na plátky a rozložíme ho na povrch. Šťávu z ovoce zředíme z vodou cca 1/4-1/2 litru a uvaříme z ní vanilkový puding.
Horký puding rozetřeme na ovoce, tak aby bylo těsně ponořené, spíše natřené. Dáme péct na 35-40 minut při 175 stupních.
Připrava polevy: 3 žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme kyselou smetanu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmíchejte do pěny.
Rozetřete na předpečený koláč pečte ještě cca 15 minut. Necháme řádně vychladnout.