Červená čočka na kari
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 ml červené čočky
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 2 řapíky celeru
- 2 mrkve
- kousek cukety- asi 10 cm
- bílá část pórku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kari
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce olivového oleje
- zeleninový vývar podle potřeby
Postup Červená čočka na kari
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Pak přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a na kolečka nakrájenou mrkev. Vše krátce opečeme, přidáme kari a necháme ho provonět.
Přidáme loupaná rajčata, promícháme, přilijeme asi 500 ml vývaru a přisypeme čočku. Směs vaříme, dokud čočka a mrkev není na skus, pak přidáme nakrájenou cuketu a pórek a ještě krátce povaříme. Podle potřeby přidáváme v průběhu vaření vývar nebo vodu.
Nakonec přidáme kurkumu, podle chuti osolíme, přidáme 1 lžíci lahůdkového droždí, není nutné, ale je moc dobré a hlavně zdravé. Promícháme a podáváme ozdobené zelenou cibulkou a kouskem syrové zeleniny.