Červená čočka na kari

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 ml červené čočky
1 konzerva loupaných rajčat
2 řapíky celeru
2 mrkve
kousek cukety- asi 10 cm
bílá část pórku
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kari
1 lžička kurkumy
2 lžíce olivového oleje
zeleninový vývar podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Pak přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a na kolečka nakrájenou mrkev. Vše krátce opečeme, přidáme kari a necháme ho provonět.

  2. Přidáme loupaná rajčata, promícháme, přilijeme asi 500 ml vývaru a přisypeme čočku. Směs vaříme, dokud čočka a mrkev není na skus, pak přidáme nakrájenou cuketu a pórek a ještě krátce povaříme. Podle potřeby přidáváme v průběhu vaření vývar nebo vodu.

  3. Nakonec přidáme kurkumu, podle chuti osolíme, přidáme 1 lžíci lahůdkového droždí, není nutné, ale je moc dobré a hlavně zdravé. Promícháme a podáváme ozdobené zelenou cibulkou a kouskem syrové zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!