Broskvový dezert
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 240 g cukru krupice
- 6 lžic oleje
- 120 g hladké mouky
- 120 g mletých ořechů
- Máslový krém:
- 250 g změklého másla
- 200 - 250 g moučkového cukru
- uvařený a vychladlý vanilkový pudink
- stačí z 1/2 litru mléka
- šťáva z broskví
- broskve
Postup Broskvový dezert
Postup přípravy receptu
-
těsto: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a pak olej. Chvíli společně prošleháme. Pak zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy a těsto nalijeme do formy(nebo na plech s vymazaným a hrubou moukou vysypaným dnem. Upečeme (190°C, 30-40 minut).
Po částečném zchladnutí, boky oddělíme od formy ostrým nožem a korpus vyklopíme.
Krém: Ručním mixérem se šlehacími metlami šlehám máslo s cukrem tak dlouho, dokud není krém hladký.
Potom začnu po lžičkách přidávat pudink. Měl by mít stejnou teplotu jako máslo, aby se krém nesrazil. Pudink postupně zašlehávám, krém je potom jemnější a má příjemnou vanilkovou příchuť. Celkem přidám do krému asi 3-4 lžíce pudinku. (Můžete přidat i trošičku rumu)
Hotový krém nechám chvíli vychladit v ledničce a pak používám na zdobení a pomazání.
Ořechový korpus potřeme máslovým krémem. Rozložíme broskve a připravenou želetinou polijeme dezert. Můžeme zdobit zbytkem máslového krému.