Bramborový salát s fenyklem a jablky
Recepty, SalátySuroviny
- 5 brambor uvařených ve slupce
- 1 hlíza fenyklu
- 1 malá červená cibule
- 1/2 salátové okurky
- 1 kyselejší jablko
- 200 g zakysané smetany
- sůl
- pepř
Postup Bramborový salát s fenyklem a jablky
Postup přípravy receptu
-
Studené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Stejně tak nakrájíme i omyté jablko a okurku (obojí i se slupkou).
Fenykl očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na jemné proužky.
Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme a spojíme zakysanou smetanou.
Místo části smetany můžeme dát majonézu, nebo bílý jogurt.
Nám nejvíce chutná verze smetana -majonéza (půl napůl) Podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným.