Bramborový koláč s brynzou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 velkých brambor
200 g bačovské slaniny
300 g ovčí brynzy
svazek jarní cibulky
2 dl mléka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjte a i se slupkou uvařte do poloměkka.

  2. Slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi opečte. Do opečené slaniny přidejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka a to včetně cca poloviny zelených částí a ještě chvíli restujte.

  3. Do této směsi rozdrobte brynzu a nechte při nízké teplotě rozpustit. Směs ještě rozřeďte mlékem, opepřete a lehce posolte pokud je potřeba. Opatrně, protože brynza je dost slaná.

  4. Uvařené brambory i se slupkou nakrájejte na 0,5 cm široká kolečka.

  5. Do zapékací misky nebo pekáče dejte vrstvu brambor, potřete brynzou a takto opakujte. Poslední vrstva by měla být z brynzy.

  6. Troubu rozehřejte na 180 stupňů a nechte cca 35 min zapékat. Skvěle chutná jak teplý, tak studený s čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!