Bramborový koláč s brynzou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 velkých brambor
- 200 g bačovské slaniny
- 300 g ovčí brynzy
- svazek jarní cibulky
- 2 dl mléka
- sůl
- pepř
Postup Bramborový koláč s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjte a i se slupkou uvařte do poloměkka.
Slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi opečte. Do opečené slaniny přidejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka a to včetně cca poloviny zelených částí a ještě chvíli restujte.
Do této směsi rozdrobte brynzu a nechte při nízké teplotě rozpustit. Směs ještě rozřeďte mlékem, opepřete a lehce posolte pokud je potřeba. Opatrně, protože brynza je dost slaná.
Uvařené brambory i se slupkou nakrájejte na 0,5 cm široká kolečka.
Do zapékací misky nebo pekáče dejte vrstvu brambor, potřete brynzou a takto opakujte. Poslední vrstva by měla být z brynzy.
Troubu rozehřejte na 180 stupňů a nechte cca 35 min zapékat. Skvěle chutná jak teplý, tak studený s čerstvým zeleninovým salátem.