Kmínová polévka - vídeňská
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 l vody
- 3 polévkové lžíce celého kmínu
- sůl
- 100 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- petrželka
- libeček
- pažitka ap.
Postup Kmínová polévka - vídeňská
Postup přípravy receptu
-
Kmín dáme do slané vody a vaříme asi 20 minut - podle toho, jak chceme mít silný vývar. Pak procedíme.
Mezitím uděláme z másla a mouky jíšku, do ní rozklepneme celá vejce a mícháme, jako když děláme míchaná vajíčka.
Míchanici vložíme do procezeného vývaru, pořádně promícháme a vaříme asi 10 minut, aby byla jíška provařená.
Ná závěr přidáme něco zeleného - dala jsem sušený libeček.