Princezna

Recepty, Dorty

Suroviny

Na korpus:
10 lžic oleje
10 lžic horké vody
hrneček cukru
hrneček polohrubé mouky
5 vajec
vanilkový cukr
kypřící prášek
Na krém:
puding
máslo
moučkový cukr
Na ozdobu:
strouhaný kokos
stříbrné perličky
mandlová hmota
(plastovou panenku)
čokoládová řýže na posyp
Další suroviny:
marmeládu
kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ušehané bílky s vanilkovým cukrem dáme do chladu.

  2. Žloutky s moukou, cukrem, vodou a olejem ušleháme.

  3. Poté přidáme sníh z bílků a kypřící prášek.

  4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předem nahřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut. Upečený korpus necháme vystydnout.

  5. Mezitím co se peče korpus si připravíme krémy. Uvaříme pudingy, které necháme vychladnout. Když jsou pudingy vychladlé rozšleháme je s máslem a moučkovým cukrem, který přidáváme podle své chuti. Hotové krémy dáme do lednice ztuhnout.

  6. Vystydlý korpus rozřízneme na půl a pomažeme marmeládou. Na marmeládu dáme meruňky na které naklademe cca 1cm krém z čokoládového puningu. Pak rozpůlený korpus opět zcelýme.A začneme zdobit.

  7. Celý korpus namažeme vanilkovým krémem.

  8. Strany korpusu posypeme strouhaným kokosem.

  9. Jahodovým krémem ozdobíme okraje dortu.

  10. Doprostřed děláme pusinky vedoucí směr na horu. V půli zasadíme do krému plastovou panenku bez nohou. Doděláme krémem šaty.

  11. Dort okolo panenky posypeme čokoládovou rýží, kterou též můžeme ozdobit i šaty.

  12. Z mandlovky uděláme růžičky a lísty, kterými pak dort ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!