Smetanový perník s kousky čokolády
Recepty, MoučníkySuroviny
- hořká čokoláda (200 g)
- polohrubou mouku (270 g)
- 3 vejce
- 2 smetany 12%
- moučkový cukr 150 g
- vanilkový cukr
- prášek do perníku
- badyán
- citron kůra
- muškátový oříšek
- anýz
- máslo
- kakao
Postup Smetanový perník s kousky čokolády
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a vanilkového cukru ušleháme sníh.
Mouku, cukr, žloutky, smetanu, kávovou lžičku koření společně ušleháme s 10 gramy másla a 7 lžičkami kakaa.
Přídáme sníh, prášek do perníku a nadrobno nasekanou či nastrouhanou čokoládu.
Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy či plechu a dáme péct na 35 minut do předem vyhřáté trouby na 180°C.
Perník necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem.