Bramborovo ricottové nadýchané smaženky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 300 g uvařených brambor
- 1 kelímek ricotty (možno použít i čerstvý sýr, domácí lučinu nebo tvaroh)
- 100 g uzeného sýru
- 2 vejce
- 3 PL pohankové krupice (možno použít i mouku popř. strouhanku)
- čerstvé bylinky:
- libeček
- pažitka
- 2 KL prášku do pečiva
- sůl
Postup Bramborovo ricottové nadýchané smaženky
Postup přípravy receptu
-
Uvařené studené brambory a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme ricottu, vejce, posekané bylinky, prášek do pečiva, sůl a zahustíme pohankovou krupicí.
Smažíme pozvolna dozlatova na oleji.
Podáváme se zeleninovým salátem a studenou jogurtovou omáčkou třeba s česnekem nebo nivou.