Bramborovo ricottové nadýchané smaženky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

300 g uvařených brambor
1 kelímek ricotty (možno použít i čerstvý sýr, domácí lučinu nebo tvaroh)
100 g uzeného sýru
2 vejce
3 PL pohankové krupice (možno použít i mouku popř. strouhanku)
čerstvé bylinky:
libeček
pažitka
2 KL prášku do pečiva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené studené brambory a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme ricottu, vejce, posekané bylinky, prášek do pečiva, sůl a zahustíme pohankovou krupicí.

  2. Smažíme pozvolna dozlatova na oleji.

  3. Podáváme se zeleninovým salátem a studenou jogurtovou omáčkou třeba s česnekem nebo nivou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!