Kuřecí stehna s těstovinovou rýži
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 ks kuřecích stehen
- 200 g těstovinové rýže
- 1 lžíce italských bylinek
- oregano
- Parmazán
- 4 ks rajčat sušených v oleji nakrájené na drobno
- 200 ml rajčata ve vlastní šťávě italské
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- olej olivový
- sůl
- mleté pepř
Postup Kuřecí stehna s těstovinovou rýži
Postup přípravy receptu
-
Kuracie stehna podla chuti v (nasom pripade boli uvarene so zeleninou do polievky) potom vybrate dane na olivovy olej ochutene korenim a solovou a vyprazane do zlatista.
V kazdej krajine ma tato těstovinova rýže na slovensku sa vola tarhona v taliansku pasta risso takze mala kratka cestovina podobna ryze, bola uvarena v slanej vode cca 8 minut (podla navodu) ale stale na al dente aby bolo tvrdsia.
Cesnak a cibula boli nakrajane na drobno oprazene na oleji k nim boli pridane na drobno nakrajane susene paradajky a oregano po minute dvoch pridane nakrajane konzervovane paradajky so stavou a prevarime niekolko minut -zahustime.
Scedene orzo pridame na panvicu a poriadne niekolko minut premiesame a prehrejeme osolime okorenime podla chuti.
Tradicne na juhu sa prida lyzica dve kvalitneho olivoveho oleja na chut. Podavame s nastruhanym parmezanom.